Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Όχι στην αποχή


 

Το "Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος" είναι το βασικό προεκλογικό μου σύνθημα. Το επέλεξα στην προσπάθειά μου να ενεργοποιήσω όποιον μπορώ, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι η αποχή στις εκλογές αυτές θα είναι μεγάλη.

Το βλέπω διαρκώς. Οι πολίτες, κυρίως οι νέοι, θεωρούν εντελώς λανθασμένα ότι μέσα στην πρωτοφανή κρίση την οποία βιώνουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Πιστεύουν ότι οι δημοτικές εκλογές και η πολιτική γενικότερα, δεν τους αφορά, δεν έχει να τους προσφέρει τίποτε και δεν είναι τίποτε περισσότερο από επιβράβευση κάποιων στρεβλών καταστάσεων. Είναι βέβαιο ότι έχουν δίκιο να αισθάνονται έτσι. Αλλά προσέξτε: η άποψη αυτή μπορεί να είναι αιτιολογημένη, αλλά σίγουρα δεν είναι δικαιολογημένη...Με την ιδιώτευση και την αδιαφορία δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας. Από τον καναπέ δεν λύνονται τα προβλήματα. Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι γι' αυτόν τον τόπο. Να συμμετέχουμε, να δώσουμε το "παρών" επιβραβεύοντας όσους πιστεύουμε ότι είναι ικανοί, ή ικανότεροι κάποιων άλλων...

Σε καλώ λοιπόν να γίνεις και εσύ μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος... Να κηρύξεις και εσύ σε φίλους και γνωστούς σου ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι δύναμη και προνόμιο και να περιθωριοποιηθεί η αποχή στη συνείδηση των πολιτών και κυρίως των νέων. Δώσε το μήνυμα: Η πολιτική και οι πολιτικοί, ακόμη και στον κύκλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο στο παρελθόν ήταν μέρος των προβλημάτων μας, άλλο τόσο στο μέλλον μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης τους...

  Ο Θάνος Κουλουτμπάνης είναι επιχειρηματίας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» του Κώστα Γκιουλέκα.

 


Θάνος Κουλουτμπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου